Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SSU:s ordförande: Vi borde kunna hitta lösningar

Philip Botström, SSU. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Anna Maria Corazza Bildt (M), EU-parlamentariker. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
GP:s ledarskribent Jenny Sonesson. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Annie Lööf (C). Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES FREDRIK WENNERLUND
Jan Björklund (L). Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

SSU:s ordförande Philip Botström, EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt (M), GP:s ledarskribent Jenny Sonesson och Svend Dahl, statsvetare och chef för Liberala Nyhetsbyrån, gästar alla "Bara politik" i Expressen TV. 

Philip Botström, ordförande SSU 

Efter C-ledaren Annie Lööf och L-ledaren Jan Björklunds kravlistor till Stefan Löfven kommer Socialdemokraterna att behöva ta ett beslut: att tillmötesgå kraven eller att säga nej tack. Ungdomsförbundets ordförande svarar på vad han tror det kommer bli, vad han själv anser vore det rätta och vad ett ja till C:s kravlista skulle innebära för Socialdemokraterna. 

I kvällens "Bara politik" säger han att en kompromiss mellan partierna är möjlig.

– Nog borde vi kunna hitta lösningar som inte är renodlade förslag som kanske socialdemokrater eller centerpartister drivit i valrörelsen. Kanske en kompromiss av dessa, säger Philip Botström i kvällens program.

Anna Maria Corazza Bildt (M), EU-parlamentariker 

Efter att ha varit EU-parlamentariker sedan 2009, alltid med stort stöd från väljarna i form av personkryss, har Moderaterna petat henne från partiets lista till vårens val. Därmed ser hon ingen framtid inom Moderaterna. Hon kallar dessutom partiets metoder för sovjetiska. I programmet berättar hon om varför just hon blev petad – och vad hon ska göra för att det inte ska hända fler. 

Jenny Sonesson, ledarskribent på GP, och Svend Dahl, chef för Liberala Nyhetsbyrån

Jenny Sonesson jobbade under många år nära det dåvarande statsrådet Birgitta Ohlsson (L) i regeringskansliet och har fortfarande bra insyn i partiet. Svend Dahl är statsvetare och chef för Liberala Nyhetsbyrån. I ett samtal reder de bland annat ut vad det egentligen är som händer inom Liberalerna och hur de tror att partiet slutligen kommer att agera i omröstningen om Löfven.