Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Damberg utreds av polis – delade ut flygblad

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mikael Damberg.
Foto: HANNA FRANZÉN / TT NYHETSBYRÅN
Thomas Bodström.
Foto: CATO LEIN

Efter AIK:s vinst mot Trelleborg i söndags delade näringsminister Mikael Damberg (S) och tidigare justitieminister Thomas Bodström (S) ut politiska flygblad utanför Friends arena i Stockholm.

”Två veckor kvar! Många bra väljarsamtal tillsammans med Solnasossar i Bagartorp och utanför Friends. Nu avslutar vi en fin dag med tre poäng!”, skrev den AIK-vurmande näringsministern på Instagram.

Tilltaget föll dock inte i god jord hos polisen, som nu inlett en förundersökning om brott mot ordningslagen, enligt Aftonbladet.

På området där Damberg och Bodström delade ut flygbladen tillåts normalt inte allmänna sammankomster av säkerhetsskäl, uppger polisen.

– Man har inte hittat något beviljat tillstånd och med anledning av det så har det skrivits en anmälan om brott mot ordningslagen och inletts en förundersökning, säger Solnas lokalpolisområdeschef Anders Rissel till Aftonbladet.

Ministrarna har inte kommenterat ärendet, men Socialdemokraterna uppger för Aftonbladet att platsen anvisades av en vaktchef, och att man nu avvaktar polisens utredning.

Expressen har sökt Mikael Damberg, vars presstalesperson hänvisar till arrangören, Socialdemokraterna i Solna. 

Arne Öberg är oppositionsråd i Solna som säger att partiet driver kampanj i hela Solna. 

– Jag har lite svårt att förstå vad detta skulle vara för problem. Ska man ha fasta aktiviteter söker man ju polistillstånd normalt, för då brukar vi ha ett generellt tillstånd. Sen kan jag inte om det finns specialregler i direkt anslutning till arenan, säger han till Expressen.  

– Det är ju så vi brukar bedriva politisk kampanj, knacka dörr och stå på torg och olika stationer och dela ut flygblad. Den här gången gjorde de det utanför Friends Arena. 

https://www.instagram.com/p/Bm8ofTrlmX2/?hl=en&taken-by=mikaeldamberg