Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Botström: Kristersson måste förstå det orimliga

Philip Botström i ”Bara Politik”.
Philip Botström i ”Bara Politik”.

SSU:s ordförande Philip Botström ger inte mycket för alliansens krav på Stefan Löfvens avgång. 

Om Ulf Kristersson säger han i onsdagens "Bara Politik":

– Han måste förstå det fullkomligt orimliga i att den minsta konstellationen ska försöka bilda regering – och att det största partiet ska var stödparti.

Philip Botström, gäst i onsdagens "Bara Politik" i Expressen TV, ger sin partiledare beröm. 

Han hävdar att Löfven är den som först förutspådde dagens röriga politiska läge och insåg att blocköverskridande samarbeten skulle behövas.  

– Han var den första som sa att vi förmodligen inte kommer få något block med egen majoritet och därför är det viktigt med blocköverskridande samarbeten, säger Botström. 

Han tycker – likt Löfven – att alliansens uppfattning om att man ska ta regeringsmakten även om alliansen är mindre än de rödgröna är "helt ologisk". 

– Om det här resultatet håller i sig kommer Socialdemokraterna ta ansvar för att bilda en blocköverskridande regering eller ett organiserat samarbete i riksdagen. 

"Keep on dreaming" 

Om M-ledaren Ulf Kristersson säger Philip Botström: 

– Han måste förstå det fullkomligt orimlig i att den minska konstellationen ska försöka bilda regering – och att det största partiet ska var stödparti. 

– Jag har bara en sak att säga: "Keep on dreaming". 

Enligt SSU-ordföranden uppträder alliansledarna just nu omoget. Ett exempel på det är att de kräver Löfvens avgång innan det slutliga valresultatet kommit. 

Ett annat exempel är deras sätt att kommunicera – i stället för att föra konstruktiva samtal valde alliansledarna att göra ett utspel på DN Debatt. 

Liknar Strömmer vid testosteronstinn Muf:are 

Botström passar också på att såga Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer, som redan tidigt på valnatten krävde Stefan Löfvens avgång. 

– Han betedde sig som en testosteronstinn Muf:are, säger Botström. 

Philip Botström säger att han hoppas och tror att Centerpartiet och Liberalerna ska inse det ologiska i att det mindre blocket regerar. 

Botström tror att Annie Lööf och Jan Björklund  har menat allvar när de sagt att SD inte ska få inflytande över regeringspolitiken, och tar det som intäkt för att de förr eller senare kommer att lämna alliansen. 

– Och jag är säker på att Centerpartiets och Liberalernas väljare förväntar sig att deras ledare tar ansvar, säger Philip Botström. 

Men det måste inte nödvändigtvis bli fråga om en koalitionsregering. 

– Vi har tidigare haft minoritetsregeringar som kunnat få igenom sin politik genom budgetsamarbeten i riksdagen. Det viktiga är att komma ihåg att det är riksdagen som är vårt högsta beslutande organ och det är i riksdagen där man måste ha stöd för att få igenom sin politik, säger SSU-ordföranden.  

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!