Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annie Lööf valspurtar i Stockholms innerstad – med bloggare och influencers

Annie Lööf har valt att lägga sin valspurt i Stockholms innerstad.
Foto: HANNA.FRANZEN/TT
Annie Lööf ska vara med i livesändning med Youtube-profilen Margaux Dietz.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Isabella Löwengrip gästade Annie Lööf i veckan.
Foto: KATE GABOR
Annie Lööf tillsammans med Bianca Ingrosso.
Foto: Privat/Instagram

Livesändning med Youtube-profilen Margaux Dietz och möte med väljare i Stockholms innerstad. 

Centerpartiets Annie Lööf siktar – trots kritiska röster från landsbygden – in sig på de unga storstadskvinnorna i valspurten.

- Sista dagarna blir det fokus på partiledardebatterna för att tydliggöra vår politik, men jag tycker också det är oerhört viktigt att nå väljare via exempelvis sociala medier, säger C-ledaren. 

När Annie Lööf gick med i Centerpartiet var väljarbasen män över 65 år. I år tippas knappt var sjätte kvinna under 30 år lägga sin röst på Annie Lööfs parti.

En mätning som Sifo låtit göra för Svenska Dagbladet visar att Centern är det största partiet bland kvinnor 18-29 år.

Det har Annie Lööf tagit fasta på i sin valspurt.

I veckan bjöd partiledaren till nätverkslunch i riksdagens partisal med bloggaren, entreprenören och den privata vännen Isabella Löwengrip som en av gästerna, och timmarna fram till valet fortsätter i samma spår. 

Under fredagen sände Bianca Ingrosso direkt på sitt Instagramkonto från när hon guidades runt i riksdagen av Annie Lööf, influencern berättade att hon ska rösta på Centerpartiet och uppmanade sina 795 000 följare att göra detsamma.

VALKOMPASSEN: Vilket parti matchar du bäst? 

Frågas ut av influencer

På lördag ska Annie Lööf frågas ut av Youtube-profilen Margaux Dietz på Stockholms centralstation, ett event som sänds live på partiets Facebooksida, på söndag delar hon ut valsedlar och möter väljare i Stockholms innerstad. 

- Hela valrörelsen har jag rest runt i hela landet, från Piteå i Norrbotten ner till Malmö i Skåne. Det har varit såväl torgmöten i Göteborg som en kopp kaffe på en bondgård i Eksjö. Nu sista dagarna blir det fokus på partiledardebatterna för att tydliggöra vår politik, men jag tycker också det är oerhört viktigt att nå väljare via exempelvis sociala medier, säger Annie Lööf. 

- Det här är ett värderingsval som påverkar såväl den kvinnliga akademikern i storstaden som följer Margaux och Isabella Löwengrip som lantbrukaren i Småland som lyssnade på valdebatten från traktorn, fortätter partiledaren som har fått kritik från traditionella väljare för att hon glömmer landsbygden. 

"Dumma kvinnfolk som går på det"

I ett reportage i Expressen från Älvdalen i Dalarna veckan före valet höjde flera tidigare C-väljare sina röster mot partiets "storstadsfixering". 

 – Thorbjörn Fälldin och Gunnar Hedlund hade vänt sig i graven om de såg hur det blev med Centerpartiet. Nu har vi haft två partiordföranden som har gjort jävligt dåliga affärer för Sverige, hävdade Bo Jansson, 70, pensionerad byggnadsarbetare som lade liten vikt vid att Annie Lööf nästan har lyft partiet till Fälldinnivåer opinionsmässigt. 

– Det är väl dumma kvinnfolk som går på det. 

– Att kvinnor i storstaden känner starkt förtroende för Centerpartiet är fantastiskt, men lika fantastiskt är det att träffa de landsbygdsbor som känner att det är så befriande med någon som tar lika villkor i hela landet på allvar. Jag tror Thorbjörn Fälldin hade varit stolt över Annie Lööfs valrörelse, kommenterar Hannes Hervieu, pressekreterare hos Annie Lööf.'

V-ledaren reser i landet 

Allianskollegan Jan Björklund spurtar också han i sociala medier. Liberalernas partiledare börjar lördagen med en livesändning på Facebook med väljare på Nybroplan i Stockholm och avslutar med torgmöte i Göteborg. 

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt besöker under lördagen fyra orter, Örebro, Västerås, Uppsala och Stockholm. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson avslutar lördagens turné i Malmö och Göteborg med nytt väckelsemöte tillsammans med predikanten Runar Sögaard.