Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annie Lööf: ”Sliter i hjärtat att vara ifrån min dotter”

Annie Lööfs dotter Ester fyller tre år morgonen efter valvakan.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
När Centerpartiets Annie Lööf valspurtade i Stockholm på lördagen firade resten av familjen dotterns treårsdag i Småland.
Annie Lööf och maken Carl-Johan Lööf vid Nobelprisutdelningen 2017.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT NYHETSBYRÅN

Först väljarnas skull så klart men det finns en särskild person som Centerpartiets Annie Lööf tänker på också när hon tar debatten med Jimmie Åkesson.

Dottern Ester som fyller tre på morgonen efter valvakan. 

– Hon har hittat presenterna under sängen i gästrummet, nu väntar hon på att få öppna dem, säger Annie Lööf och berättar om våndan över att missa dotterns kalas i helgen – och varför maken är så hemlig. 

 

VALET 2018: Följ valspurten live med Expressen här! 

Ulla Löfven fanns vid statsministerns sida när han valtalade på Sergels torg på lördag förmiddag, Liberalernas Jan Björklund har pratat om sina söner under hela mandatperioden. Jimmie Åkessons sambo har i en lång intervju med Expressen pratat om livet med SD-ledaren, Vänsterledaren Jonas Sjöstedts vuxna dotter vad med när Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt mötte partiledarna i TV4. 

Samma med KD-Ebba Busch Thors man. Gustav Fridolin har postat kärlekshyllningar om sin hustru Jennie under valrörelsen och språkrörskollegan Isabella Lövins äkta hälft blev "känd" för folket som den som körde dieselmonstret i garaget (kanske inte självvalt dock). 

 

Annie Lööf berättar om våndan över att missa dotterns födelsedagskalas.Foto: Instagram

Hela familjen Kristersson 

Den som är allra bäst i grenen "visa upp familjen" inför valet är dock Moderaternas partiledare som såväl haft med döttrarna på sina valaffischer och i dag hade hela familjen med när han mötte väljarna. 

Annie Lööfs man då Carl-Johan, var är han i valrörelsen? 

– Han jobbar. Precis som jag har han ett viktigt jobb, svarar Annie Lööf om Carl-Johan Lööf som jobbar på Scanias inköpsavdelning. 

C-ledaren berättar att de fram tills för två veckor sedan delade på alla hämtningar och lämningar till förskolan men att maken har fått ta ett större ansvar för hus och barn ju närmare valsöndagen har kommit. 

Annie Lööf talar om sin dotter

Flera gånger under lördagens kampanjande i Stockholm pratar Annie Lööf om sin dotter Ester.

När hon valtalar på scen om Sverigedemokraternas jämställdhetspolitik: 

Jag vill att min dotter ska växa upp och ha samma villkor som sina killkompisar. 

När hon blir intervjuad av Youtube-profilen Margaux Dietz på Centralstationen i Stockholm och utbrister: 

– Det sliter i mitt hjärta att vara i från min dotter.

Halvt på skämt men inte helt utan allvar konstaterar Center-ledaren att dottern mest får se sin mamma på tv och valaffischer de här dagarna. 

– Jag längtar efter att få gå till lekparken några timmar och att få lägga henne på kvällen, men det är viktigare än någonsin att visa politiskt ledarskap, uttrycker hon. 

Annie Lööf firar dotterns treårsdag

När Annie Lööf från scenerna och framför mikrofonerna på lördagen gång på gång pratade om SVT-debatten där hon slog näven i bordet mot Jimmie Åkesson – firades dottern Esters stundade födelsedag i Småland. 

– Hon har varit den sista veckan hemma hos mormor och morfar och min man är med nu också i Småland. De har haft treårskalas, berättar Annie Lööf som får kompensera för missat kalas på måndag. Då är det inte bara förväntad regeringscirkus, det är dotterns treårsdag på riktigt. 

– Hon har redan hittat presenterna under sängen i gästrummet, nu väntar hon på att få öppna dem. 

DET HÄNDER EFTER VALET: Steg för steg – vi förklarar