Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Åkesson: ”Väldigt tydliga signaler från M-gruppen”

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Många moderata riksdagsledamöter är missnöjda med att M:s partiledning vill hålla ihop alliansen till varje pris.

Det säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson i P1-morgon.

– Vi får väldigt många och tydliga signaler från den moderata riksdagsgruppen, säger Jimmie Åkesson.

Enligt Åkesson pågår det samtal mellan partierna där moderata riksdagsledamöter öppnar för att samarbeta med SD för att bilda regering.

– Många moderater är frustrerade över situationen där man bedömer att det går att ta regeringsmakten med vår hjälp och att det enda som står i vägen för det är det ganska bisarra behovet av att hålla kvar vid alliansbegreppet trots att alla vet att det kommer att spricka förr eller senare, säger Jimmie Åkesson till Sveriges Radio P1.

Jimmie Åkesson räknar med att Kristersson hör av sig

Jimmie Åkesson har länge varit tydlig med att han vill se en Moderatledd regering men att partiet kommer att fälla samtliga regeringar som inte ger SD inflytande över politiken.

– Vi är beredda att ge ett stöd till en Moderatledd regering förutsatt att vi får något tillbaka men det handlar också om att försöka hjälpa till att stärka det här trycket som finns inom riksdagsgruppen och på lokal nivå genom att samtala och ge vår bild av det, säger Jimmie Åkesson i radioprogrammet.

Han ser nu framför sig att talmannen ger M-ledaren Ulf Kristersson uppdraget att sondera terrängen för att bilda regering.

– Då är det naturliga nästa steget att Ulf Kristersson kontaktar mig och förhör sig om vilka förutsättningar det finns för honom att bilda en Moderatledd regering, säger Åkesson.

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!