Maria Wetterstrand (MP) anklagar den sittande regeringen för att ha försämrat klimatpolitiken. Hon och Maud Olofsson (C) möttes i söndagskvällens Agenda för att diskutera vilket parti som egentligen är grönast.
Maria Wetterstrand (MP) anklagar den sittande regeringen för att ha försämrat klimatpolitiken. Hon och Maud Olofsson (C) möttes i söndagskvällens Agenda för att diskutera vilket parti som egentligen är grönast.

Wetterstrands attack mot regeringens klimatpolitik

Publicerad
Uppdaterad
Maria Wetterstrand (MP) anklagar den sittande regeringen för att ha försämrat klimatpolitiken.
- Ni har satt ert klimatmål så lågt att Sverige inte bidrar till den internationella klimatutvecklingen, sade hon i SVT:s "Agenda".
Många menar att miljöfrågan har kommit bort i årets valrörelse. På söndagskvällen debatterade partiledarna Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och Centerledaren Maud Olofsson vilket av deras partier som är "grönast".
Maria Wetterstrand anklagade den sittande regeringen för att ha försämrat klimatpolitiken under sin mandatperiod.
– Den samlade klimatpolitiken har försämrats avsevärt. Ni har satt ert klimatmål så lågt att Sverige inte bidrar till den internationella klimatutvecklingen, sade hon i söndagens "Agenda".
Maud Olofsson erkände att Miljöpartiet sätter upp högre klimatmål, men kritiserade partiet för att inte redovisa sina beräkningar. Hon hävdade också att utsläppen har minskat under alliansens mandatperiod.
– Utsläppen har minskat, och det beror till stor del på den politik som bedrevs innan alliansen kom till makten, kontrade Maria Wetterstrand med.

"Olika lösningar"

Både Centerpartiet och Miljöpartiet hävdade att de är "bäst" på miljöfrågan.
– Båda partierna är väldigt miljöengagerade, men vi väljer helt olika lösningar. Vi väljer mer teknikutveckling och samarbete med företagen. Vi är inte emot bilar, men emot utsläppen, sade Maud Olofsson.
Maria Wetterstrand kontrade med att Miljöpartiet alltid prioriterar miljöfrågorna.
– Det handlar om överlevnaden för mänskligheten, sade hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag