RÖDGRÖN OPTIMISM. Oppositionen satsar på att omvända de som ångrar sin röst på alliansen. Foto: SVEN LINDWALL
RÖDGRÖN OPTIMISM. Oppositionen satsar på att omvända de som ångrar sin röst på alliansen. Foto: SVEN LINDWALL

Wetterstrand: Vi har en god chans att vinna i morgon

Publicerad
De rödgröna är optimistiska under sitt valmöte i Skärholmen.
De bekräftar Expressens avslöjande om att de satsar på att omvända de som ångrar sina förtidsröster på alliansen. Och Mona Sahlin kom med ett vallöfte.
- Det första vi gör om vi vinner på söndag, när vi vinner på söndag, är att ta bort aktivitetsförbudet för ungdomar, säger hon från scenen.
Maria Wetterstrand (MP), Lars Ohly (V) och Mona Sahlin (S) talade i Skärholmen i morse.
Maria Wetterstrand inleder med att peppa valarbetare och rödgröna väljare.
- Jag vill börja med att säga att vi tar igen i mätningarna i dag och har en god chans att vinna i morgon, säger hon.

Hoppas vända opinionen

De tre partierna hoppas att de kan vända opinionen. Och de satsar på sina vanliga hjärtefrågor.
- Välfärd är inte att acceptera fattigdom, men det är så det ser ut i Sverige, skanderar Lars Ohly från scenen och fortsätter:
- Den som är arbetslös och förlorat sin ersättning känner inte tryggheten att samhället finns där.
Vänsterledaren avslutar med att bekräfta Expressens avslöjande om att de ska uppmana folk som förtidsröstat på alliansen att ändra sig på valdagen.
Även Mona Sahlin erkände innan talet att det är en av deras kampanjmetoder
- Man kan ångra sig, vi påminner dom om att det är sista rösten som räknas, sa hon till TV4 Nyheterna. När Sahlin går upp på scenen möts hon av jubel från publiken. Och hon fortsatte att upprepa vad hon länge har sagt i valrörelsen.
- Nu ska jag säga de finaste orden jag vet. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov, säger Sahlin från scenen.

Levererar vallöfte

Hon uppmanar skärholmsborna att rösta rödgrönt i morgon och levererar ett vallöfte.
- Det första vi gör om vi vinner på söndag, när vi vinner på söndag, är att ta bort aktivitetsförbudet för ungdomar. De får inte jobba de första 100 dagarna. Det ändrar vi på redan under det första regeringssammanträdet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag