Maria Wetterstrand tycker att hon har svarat på frågan om samarbete med alliansen nog många gånger. Foto: Olle Sporrong
Maria Wetterstrand tycker att hon har svarat på frågan om samarbete med alliansen nog många gånger.  Foto: Olle Sporrong

Wetterstrand: Helt uteslutet att vi blir stödparti åt M

Publicerad
Uppdaterad
När valresultatet börjar bli klart försöker Fredrik Reinfeldt nå en överenskommelse med Miljöpartiet.
Men Wetterstrand tillbakavisar Reinfeldts invit.
- Vi ger samma besked som vi har gett hela valrörelsen, att det är helt uteslutet att vi ska bli något stödparti åt Moderaterna, säger Maria Wetterstrand till Expressen.se.
I sitt tacktal till Moderaterna efter valet sträckte Fredrik Reinfeldt ut en hand till Miljöpartiet.
- Jag har kontaktat Miljöpartiet och jag hoppas på en positiv respons, sa han då och fortsatte i en intervju med SVT:
- Låt valresultatet sjunka in för Miljöpartiet.

"Svarat många gånger"

När Maria Wetterstrand hör det är hon iskall i sitt svar.
- Han har sagt precis samma sak hela valrörelsen och jag har fått den här frågan väldigt många gånger och vi har svarat på den frågan många gånger, säger hon till Expressen.se.
Tidigare har hon upprepat samma mantra flera gånger.
- Att Miljöpartiet skulle gå in som stödparti åt en regeringen, som inte bedriver någon klimatpolitik, som vill bygga tio nya kärnkraftsreaktioner, som sparkar ut sjuka människor från sjukförsäkringen - det är uteslutet.
Och när hon kommer ut från TV4:s studio ger hon klara besked efter Reinfeldts uttalande
- Det är helt uteslutet att vi ska bli något stödparti åt Moderaterna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag