Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

The Knife skänker 50000 kronor till Fi

Feministsikt initiativ får ekonomiskt stöd från syskonen Karin och Olof Dreijer i bandet The Knife. Foto: SCANPIX / ELIN BERGE
2002 tillägnade popbandet The Knife en låt till Gudrun Schyman.
Nu har hennes Feministsikt initiativ fått ytterligare stöd av syskonen Karin och Olof Dreijer. Bandet skänker 50 000 kronor till partiet.
-Vi behöver en seriös feministisk analys i Sverige och Europa, berättar Olof Dreijer.
Benny Andersson har tidigare gett ekonomiskt stöd till det politiska partiet Feministsikt initiativ. Nu har Gudrun Schyman fått ytterligare stöd från engagerade artister.
Det är syskonen Karin och Olof Dreijer i popbandet The Knife som har valt att bidra med 50 000 kronor till partiets kassa.
-Vi tycker att Fi driver viktiga frågor. Vi behöver en seriös feministisk analys i Sverige och Europa, berättar Olof Dreijer för Expressen.se.
Olof berättar att det är första gången de stödjer något politiskt parti men att bandet tillägnade partiledaren Gudrun Schyman låten ”Manhood” för åtta år sedan.

Pengar till resor

Pengarna hoppas han ska kunna användas till att trycka valsedlar, affischer, broschyrer
och resor som behövs för att sprida feministiska frågor.
- Förhoppningvis kan det ge Fi lite extra uppmärksamhet så att fler får veta vad de jobbar för. Då skulle de få ännu fler röster, fortsätter han.
Hur tror ni att det kommer att påverka er image som band?
-Att tala om image för mig kopplar mer till kommersiell branding än konstnärlig ambition. Men det bästa vore ju om det kan leda till att fler tar av sina patriarkala heteronormativa glasögon.
Hur tror du att era fans kommer att reagera?
-Jag hoppas att dom blir glada!
Hur kommer ni att fortsätta ert politiska arbete efter det här?
-Det här är något jag tänker på mer och mer - hur man kan kombinera musik med politik och aktivism. Vi får se vad det blir.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!