Sven Otto Littorin har "försvunnit"

Publicerad
Uppdaterad
Sven Otto Littorin har gått under jorden.
Statsminister Fredrik Reinfeldt och hans stab har inte lyckats nå ex-ministern sedan han lämnade Visby i onsdags morse.
En källa vid regeringskansliet uppger för Expressen.se att Sven Otto Littorin "försvunnit".
- Vi vet inte var han är och kan inte få kontakt med honom.

Svarar inte på telefon


Sven Otto Littorin svarar varken på sms eller telefonsamtal. Det gör inte heller hans flickvän Evin Khaffaf, pressekreterare hos Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann.
Enligt uppgifter till Expressen.se har flera av statsminister Fredrik Reinfeldts medarbetare de senaste dygnen försökt få kontakt med den tidigare arbetsmarknadsministern, inte minst för att hjälpa till med krishanteringen. Men Littorin har inte återkommit.
Expressen har också sökt Sven Otto Littorin sedan i onsdags morse då han lämnade Visby med regeringsflygplanet vid 9-tiden.

Ingen aktivitet på Facebook


Den tidigare arbetsmarknadsministern var mycket aktiv på sin Facebook-sida. Men sedan han lämnade Visby har det varit tyst även där.
Han skrev senast i tisdags och citerade då en artikel ur Dagens Nyheter om att "allt fler ser moderaterna som regeringsdugliga".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag