Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sven Otto Littorin förnekar påstått sexköp

Advokaten vill inte gå in på hur Sven Otto Littorin mår eller var han befinner sig.Foto: Cornelia Nordström och Scanpix
Förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin avgick i onsdags. I dag anklagas han för att ha köpt sex.
Littorin vill inte uttala sig själv men via sin advokat Birgitta Hållenius förnekar han uppgifterna som publicerats i tidningen Aftonbladet.
- Jag har pratat med Sven Otto Littorin i dag, och enligt honom saknar uppgifterna i Aftonbladet grund. De är helt felaktiga, säger Hållenius till Expressen.se.
Sven Otto Littorin anklagas i dagens Aftonbladet för att ha köpt sex av en nu 30-årig kvinna år 2006. Efter att tidningen i tisdags konfronterade honom med uppgifterna avgick Littorin brådstörtat på onsdagen. Sedan dess har han hållit sig undan och han har inte velat uttala sig.

"Pratat med Sven Otto Littorin"

När Expressen.se på lördagskvällen når Littorins advokat förnekar hon anklagelserna som riktas mot Littorin.
- Jag har pratat med Sven Otto Littorin i dag. Min klient förnekar brott och avvisar därmed bestämt anklagelserna som är publicerade i Aftonbladet. Tills vidare avser min klient att inte göra några ytterligare uttalanden, säger Hållenius.
Advokaten vill inte gå in på hur Littorin mår eller var han befinner sig. Hon har inte heller diskuterat med Littorin om de ska gå vidare i frågan.
- Vi har inte pratat om det än, jag vet inte hur vi ska göra, säger hon.