Mona Sahlin. Foto: Lasse Svensson
Mona Sahlin. Foto: Lasse Svensson

Socialdemokraterna faller ytterligare

Publicerad
Valmanifestet blev inget lyft för Mona Sahlin.
Socialdemokraterna faller ytterligare, enligt en ny opinionsundersökning som presenteras i TV4.
I undersökningen har den borgerliga alliansen ett försprång på 5,5 procentenheter.
Med mindre än två veckor till valet ser läget allt sämre ut för vänsteralliansen.
Enligt en undersökning som gjorts av Novus opinion och som presenteras i TV4 i dag ser Socialdemokraterna ut att gå mot ett katastrofval.
Partiet får 27,3 procent – hela 7,7 procentenheter sämre än i förra riksdagsvalet.
Mätningen är gjord efter att vänsteralliansen presenterade sitt valmanifest.
Enligt undersökningen har högeralliansen nu en ledning med 5,5 procentenheter.
Ledningen är statistisk säkerställd.
Även Vänsterpartiet går framåt. Lars Ohly verkar ha gjort en stark valrörelse på slutet och partiet ökar med 2,5 procentenheter till 7,7 procent.
Ökningen är statistisk säkerställd.
Sverigedemokraterna går framåt med en halv procentenhet och landar på 5,2 procent.
Partiet ser därmed ut att klara riksdagsspärren på 4 procent. 
Mätningen gjordes mellan den 31 augusti och den 6 september genom intervjuer med 2000 personer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag