Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SD-toppar i bråk med komiker

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bilden ovan är från en utekväll i Stockholm den 3 juni. Komikern Soran Ismail diskuterar med Sverigedemokrater på Kungsgatan - men det slutar snart i stor oreda. - Erik Almqvist, SD:s pressekreterare, sparkade mot en person, säger Ismail till Expressen.se.
Foto: Soran Ismails Youtubekanal

Bilden ovan är från en utekväll i Stockholm den 3 juni. 

Komikern Soran Ismail diskuterar med Sverigedemokrater på Kungsgatan - men det slutar snart i stor oreda. 

- Erik Almqvist, SD:s pressekreterare, sparkade mot en person, säger Ismail till Expressen.se.

Soran Ismail hade varit ute med vänner och avslutade kvällen på en restaurang på Kungsgatan i Stockholm.

 Han berättar själv:

 - Det började med att några sverigedemokrater kom fram och var arga för det jag hade sagt om partiet. De var upprörda över min kritik. Jag välkomnar kritik så vi gick ut för att diskutera, efter att ha blivit ombedda av vakterna på stället, säger Soran Ismail.

"Ville filma"

 Två av personerna i SD-sällskapet: partiets pressekreterare Erik Almqvist och riksdagskandidaten Christian Westling.

 En del hann sägas parterna emellan.

Bilden ovan är från en utekväll i Stockholm den 3 juni. Komikern Soran Ismail diskuterar med Sverigedemokrater på Kungsgatan - men det slutar snart i stor oreda. - Erik Almqvist, SD:s pressekreterare, sparkade mot en person, säger Ismail till Expressen.se.Foto: Soran Ismails Youtubekanal- Problemet var att de sa olika saker. När jag tog fram min mobilkamera för att filma ville de inte säga sånt som de hade sagt alldeles innan. Jag frågade varför de inte ansåg att jag var svensk och fick svaret: ”Du är inte svensk för du älskar inte Sverige.” Men jag är svensk, de kan inte ta bort det, säger Soran Ismail.

 Snart blev det upprört på platsen. Andra som var ute i Stockholmsnatten blev irriterade över Sverigedemokraternas åsikter.

"Hätsk stämning"

 - Det blev hätsk stämning, folk blir provocerade av SD-människor. De var inte hotfulla mot mig. När det var som mest hätsk stämning gick jag emellan och knuffade bort en kille. Jag tycker att våld är helt fel, man måste få tycka precis som man vill.

 Vad händer i klippet?

 - Två SD-killar – Erik Almqvist och Christian Westling – går emot en upprörd kille. En tredje filmar. De vill nog gärna provocera fram att någon säger eller gör något dumt. Varför skulle kompisen annars stå och filma i stället för att de går därifrån allihopa? Erik Almqvist sparkar mot den här killen och Christian Westling puttar honom och skriker ”backa, backa”.

Klippet lades ut på Youtube

 Klippet lades ut på Soran Ismails Youtube-kanal på tisdagen. Mobilen som han själv filmade stals i Argentina och videon kommer från en väns mobilkamera.

 - Folk får själva avgöra om det är lämpligt beteende av ett partis pressekreterare, säger Soran Ismail.

 Erik Almqvist säger:

 - Den här killen hotade att slå mig i huvudet med en fantaburk och för att hålla avstånd till honom markerade jag med benet. Jag vill inte ens kalla det för en spark. Det var inte ens så det kändes.

"Van vid hot"

 - Då kom det någon som drog undan honom och vi gick därifrån, men han fick tag på en träpåk som han skulle slå mig med och då sprang vi från platsen. Polisen grep honom senare.

 - Jag gjorde ingen anmälan. Vi kom därifrån smidigt utan att bli skadade och jag orkar inte bry mig om en sån här fyllesnubbe. Jag är ganska van vid hot.

 Erik Almqvists sällskap filmade polisens gripande och Expressen har tagit del av filmen.

 Erik Almqvist bemötte på tisdagskvällen anklagelserna i ett eget Youtube-klipp. I slutet av klippet visas gripandet av den man som varit inblandad i bråket. Där säger mannen att han dömts för grovt narkotikabrott tidigare i år.

 Expressen.se har sökt Christian Westling.