FÖRLORARE. Trots bättre siffror än tidigare föll Sahlin i alla väljargrupper. Här lämnar hon för ny tågturné.
FÖRLORARE. Trots bättre siffror än tidigare föll Sahlin i alla väljargrupper. Här lämnar hon för ny tågturné.

Sahlins ilska mot SVT i natt

Publicerad
Uppdaterad
Efter statsministerduellen var det irriterat mellan SVT, Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt.
Mona Sahlin var kritisk mot att SVT blundade för vårdfrågan där hon tycker att de rödgröna har en stark politik.
- Det är frågan som väljarna sätter allra överst på listan, konstaterade en besviken Mona Sahlin efter förlustduellen.
Mona Sahlin var missnöjd efter duellen mot Fredrik Reinfeldt. Orsaken: SVT valde att inte ta upp sjukvården i debatten. Mona Sahlin vet att sjukvården är en av få frågor där de rödgröna har ett större förtroende än alliansen.
I en färsk opinionsmätning från Synovate hade de rödgröna en ledning med 39- 27 i den frågan.
- Jag hade önskat att debatten skulle handla mer om sjukvården. Det är en fråga som väljarna ofta sätter överst, konstaterade Sahlin och uppmanade reportrarna att fråga redaktionen varför frågan inte kom upp.

SVT slår tillbaka

SVT slog i natt tillbaka mot kritiken från Mona Sahlin.
- Jag tycker att vi gjorde ett bra urval av ämnen. Man måste se valbevakningen som en helhet, men det är klart att det inte går att tillfredställa alla, säger programledaren för statsministerduellen, Karin Hübinette.
Inte heller Fredrik Reinfeldt, som enligt Demoskop gick segrande ur duellen, var helt nöjd med SVT.
- Många bra frågor var med. Men som vanligt, tenderar jag att säga, saknas det debatter om våld och brotts påverkan på vårt samhälle, säger han.

"Jag är jätteladdad"

I eftersnacket var Mona Sahlin också irriterad på att Fredrik Reinfeldt gång på gång kom in på skatter.
- På andra sidan var det ordet skatt som nämndes på nästan varenda fråga. Skatt, skatt, skatt... Reinfeldt tar ju upp skatten oavsett vilket ämne vi diskuterar så var han, pang, efter tre minuter inne på skatt.
- Men annars var det bra ämnen. Jag hoppas att här underlättar.
I natt tog hon nattåget mot Malmö för att kampanja.
- Jag är jätteladdad. Om jag får sova tre-fyra timmar per natt har jag all energi som jag behöver.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag