Sahlin: "M vill göra Sverige som andra länder"

Publicerad
Uppdaterad
Mona Sahlin kritiserar Moderaterna för att vilja göra "Sverige som andra länder". Alliansens skattesänkningar imponerar inte på S-ledaren.
- Att sänka skatten till ett europeiskt genomsnitt låter kanske som en teknikalitet, men det innebär förlorade pengar för välfärden, säger hon.
Sänkta skatter är inte Mona Sahlins prioritet om hon blir statsminister efter valet. Vid sidan av att utjämna skatteskillanderna mellan löntagare och pensionärer kommer det inga andra löften om sänkta skatter. I stället attackerade Sahlin under sitt sommartal i Tantolunden i Stockholm Moderaterna – som i går bland annat presenterade förslag på ett femte steg i jobbskatteavdraget – och för att de vill sänka den svenska skatten till ett europeiskt genomsnitt.
Oppositionsledaren citerade också ur Reinfeldts bok. ”Vi vill inte se ett samhälle där folk svälter. Men i övrigt vill vi inte se några skattefinansierade standardkrav”, läste hon upp i kritisk ton och sa:
- Det är här skiljelinjen går.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag