Sahlin: Jobbcoacher - ett stort misslyckande

Publicerad
Uppdaterad
Fredrik Reinfeldts jobbförslag får kritik från Mona Sahlin.
- De åtgärder som regeringen har haft har varit för få och missriktade, säger hon.
De nya satsningarna från Moderaterna fortsätter därmed på en linje som fungerar dåligt, enligt Sahlin.
- Man vill fortsätta med jobbcoacherna som jag tycker har varit ett stort misslyckande. Det har varit väldigt dyra insatser för väldigt lite resultat, säger hon.
Dessutom är satsningen mot ungdomsarbetslösheten felriktad, enligt S-ledaren.
- De verkar vilja utöka ungdomsgarantin med ännu fler platser, där ungdomar inte får utbildning och aktiva insatser de första hundra dagarna, säger hon.
Ett effektivare sätt att få unga i arbete vore, enligt Sahlin, att helt ta bort arbetsgivaravgiften för de som anställer eller ger en praktikplats åt en ung arbetslös.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag