Sahlin: Jag ska ta Bodström i örat

Publicerad
Uppdaterad
Thomas Bodström ( S) har accepterat uppdraget som styrelseledamot i en privat förskola- trots att Vänsterpartiet uttalat är emot friskolor.
- Jag skall ta Thomas i örat. Han måste fråga sig om han har tid med detta uppdrag, säger Mona Sahlin( S).
Synen på friskolor skiljer de tre oppositionspartierna åt. Miljöpartiet är för friskolor medan Vänsterpartiet säger blankt nej. Socialdemokraterna vacklar i frågan. I veckan blev det känt att den socialdemokratiska riksledamoten Thomas Bodström tagit plats i styrelsen i Pysslingen Förskolor och Skolor AB.
Lars Ohly: Jag har inga synpunkter på det. Det jag kan säga är att det är stötande med friskolor som går med vinst. Vinster uppstår genom besparingar.
Mona Sahlin: Thomas Bodström har haft sina barn på Pysslingen, var nöjd med verksamheten och gick in i styrelsen. Det viktiga för mig och de andra i oppositionen är att barn skall ha bästa möjligs kvalité i omsorgen. Jag skall ta Thomas i örat, men av den anledningen att han måste fråga sig om han har tid med både riksdagsarbetet och styrelsearbetet och allt annat.
Peter Eriksson: Friskolor har bidragit till en bättre skola i Sverige, med bland annat alternativa pedagogiker. Jag håller med Vänsterpartiet och Socialdemokraterna i tanken att man inte skall kunna dumpa kvalitén för att göra vinst.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag