Mona Sahlin. Foto: Christian Örnberg
Mona Sahlin. Foto: Christian Örnberg

Sahlin: Jag kommer inte att sitta lika länge som Tage Erlander

Publicerad
Uppdaterad
Om Mona Sahlin vinner valet i morgon blir hon Sveriges första kvinnliga statsminister.
Men vad som händer vid en förlust svarar hon svävande på.
- Jag kommer inte att vara partiledare lika länge som Tage Erlander, säger S-ledaren.
I programmet "Din nästa statsminister på TV4" i kväll fick Sahlin frågan om hon sitter kvar som partiledare, även om de rödgröna förlorar valet. Svaret var svävande.
– Jag kommer inte att vara partiledare lika länge som Tage Erlander och han satt i 23 år, sade Sahlin.
Hon svarade även svävande på påståendet om att Thomas Bodström pekas ut som hennes efterträdare.
– Det får vi se…, sade Sahlin.

"En tiger"

Partikamraten Thomas Bodström, som medverkade i programmet, beskrev Sahlin som en person med mycket kraft och energi – samtidigt som hon verkligen bryr sig om andra människor.
– Som ledare är hon väldigt modern. Hon delegerar gärna arbetsuppgifter, men hon delegerar aldrig ansvaret, sade Bodström.
Även MP:s språkrör Peter Eriksson beskrev henne som en stark person.
– Hon är en kämpe, en tiger, säger han.

"Har mardrömmar"

Trots Sahlins 30 år inom politiken kan valrörelserna fortfarande vara påfrestande.
– Vissa valrörelser har jag vaknat kallsvettig och kommit på i drömmen att jag själv glömt att rösta, sade Sahlin i programmet.
På frågan om vad som driver henne att bli statsminister, svarade hon:
– Det som driver mig handlar inte om att jag vill bli statsminister, utan att jag vill byta politik, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag