Sahlin: Jag är lite nervös

Publicerad
Uppdaterad
Mona Sahlin är nu på väg till valvakan på Tekniska museét och berättar för Expressen att det nu börjar bli pirrigt.
- Jag skulle ljuga om jag sade något annat än att jag är lite nervös, sade hon innan hon satte sig i bilen.
Det har varit en lång dag för Mona Sahlin som inledde valdagen med att träffa väljare i Bergsjön i Göteborg.
Därefter tog hon flyget till Stockholm och ytterligare ett valmöte i Kista innan hon och familjen åkte till Nacka för att tillsammans rösta i Skuruskolan.
Efter röstningen åkte Mona Sahlin och dottern Ann-Sofie Cox till Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen där de samlade krafterna en stund. Vid 18.45 kom Mona Sahlin ut på gatan för att åka till Socialdemokraternas valvaka på Tekniska muséet i Stockholm. För Expressens Mia Karlsson berättar hon att det nu börjar bli pirrigt.
- Jag skulle ljuga om jag sade annat än att nu är jag lite nervös. Nu går det inte att göra något annat än att bara gå och vänta, och jag längtar till klockan 20, säger Sahlin och syftar då på att de första vallokalsundersökningarna presenteras kring klockan 20.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag