Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

S vill ha butler på tunnelbanan

Enligt artikeln på DN Debatt reser stockholmarna i snitt 77 minuter varje dag. Foto: Mattias Forsberg och Joachim Wall
Vill du ha en egen butler på tunnelbanan?
I ett nytt utspel på DN Debatt i dag skriver Stockholms socialdemokrater att man vill ge stockholmarna chansen att lämna sin smutstvätt på väg till jobbet - och hämta ut den ren på vägen hem.
- Det är absolut genomförbart, säger Ilija Batljan till Expressen.se.
Skulle du vilja att någon tvättade åt dig i tunnelbanan?
Stockholmarna har för lite tid för att älska, leka med barnen och drömma. Det anser Carin Jämtin (S), oppositionsborgarråd i Stockholms stad, och Ilija Batljan (S), oppositionslandstingsråd i Stockholms län. Och deras lösning presenteras på DN Debatt i dag:
Restiden ska användas mer effektivt.

Reser mer

Stockholms stad äger SL:s lokaler. Och för att stockholmarna, som reser mer till jobbet än man gör i landet i övrigt, ska få vardagen att gå ihop vill de utnyttja lokalerna på ett radikalt sätt.
 - Det är ett resursslöseri när lokalerna inte används, säger Batljan.
Bland annat vill de att man ska kunna få en allt-i-allo som utför butlerliknande tjänster i tunnelbanan. Dessutom ska stockholmarna slippa shoppa eller tvätta själv. Enligt förslaget är det bara att lämna in tvätten eller inköpslistan på väg ner i tunnelbanan. Sen är allt fixat när man kommer hem.
Ilija Batljan är lyrisk över möjligheterna som finns.
- En allt-i-allo skulle så småningom kunna byta sommardäck. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Många inflyttade

Enligt artikeln på DN Debatt reser stockholmarna i snitt 77 minuter varje dag till och från jobbet. Dessutom är många inflyttade och saknar därmed mor- och farföräldrar som kan ställa upp. Den rollen kan alltså finnas i SL:s lokaler i stället.
Tjänsterna är tänkta att utföras av privata företag som ska få kontrakt att verka i lokalerna. Det menar Jämtin och Batljan kommer att förenkla vardagen för stockholmarna samtidigt som näringslivet gynnas.
- En väldgt viktig poäng i det hela är att tunnelbanan idag måste mordeniseras, kollektivtrafiken kan med den här typen av tjänster bli en viktig insats för hur människor i en storstad kan använda sin tid på bästa sätt, förklarar Ilija Batljan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!