Socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros och partiledare Mona Sahlin på partiets kongress förra året. Foto: Sven Lindwall
Socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros och partiledare Mona Sahlin på partiets kongress förra året. Foto: Sven Lindwall

S lovar sänka långtidsarbetslösheten

Publicerad
Uppdaterad
Socialdemokraterna har som mål att minska antalet långtidsarbetslösa med 90 000 personer. Partiet lovar att långtidsarbetslösheten ska bli en central del av den ekonomiska politiken.
På Dagens Nyheters debattsida påminner partiledaren Mona Sahlin och partiets ekonomiske talesman Thomas Östros om löftena i de rödgrönas gemensamma vårmotion. Där föreslogs ett antal reformer för att på sikt minska långtidsarbetslösheten med hjälp av 44 000 fler platser på komvux, folkhögskolor, högskolor och yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning samt fler praktikplatser.
Därutöver utlovas sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag och inrättandet av en riskkapitalfond för att stimulera nyföretagande. Därutöver lovas en satsning på infrastruktur.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag