Enligt en person som sitter i det verkställande utskottet i Socialdemokraterna, som under valvakan sitter inlåsta i ett rum längst in i lokalerna, står det klart vad som händer med S-ledaren. Enligt S-källan kommer hon inte avgå på valnatten. Foto: Suvad Mrkonjic
Enligt en person som sitter i det verkställande utskottet i Socialdemokraterna, som under valvakan sitter inlåsta i ett rum längst in i lokalerna, står det klart vad som händer med S-ledaren. Enligt S-källan kommer hon inte avgå på valnatten. Foto: Suvad Mrkonjic

S högsta ledning: Sahlin avgår inte

Publicerad
Uppdaterad
Socialdemokraternas absoluta högsta ledning har redan börjat diskutera hur man ska agera om de inte vinner i natt.
Expressen.se har fått information från det slutna rum där den innersta kretsen kring Mona Sahlin håller till under valvakan.
Och en sak har de slagit fast: S-ledaren avgår under inga omständigheter på valnatten.
- Så blir det inte, det är helt säkert, säger en Socialdemokrat i det verkställande utskottet til Expressen.se
Det har spekulerats den sista tiden om vad som händer med Mona Sahlin om hon inte blir statsminister. Vissa har pratat om att hon avgår som partiledare redan på valnatten, andra avfärdar de spekulationerna. Enligt en person som sitter i det verkställande utskottet i Socialdemokraterna, som under valvakan sitter inlåsta i ett rum längst in i lokalerna, berättar för Expressen.se att det nu står klart vad som händer med S-ledaren. Enligt S-källan kommer hon inte avgå på valnatten.

"Absolut inte"

– Det kan jag säga säkert. Absolut inte!, säger socialdemokraten till Expressen.se
Ämnet är redan aktuellt, eftersom de rödgröna enligt SVT:s vallokalundersökning ligger efter alliansen med fyra procent, 45,1 mot 49,1. Dessutom får Socialdemokraterna 30 procent enligt mätningen, vilket är ett tapp med fem procenenheter sedan valet 2006.
S-veteranen Anna-Greta Leijon tror att vi får se Mona Sahlin i partiledarrollen länge till.
– Självklart, hon kommer sitta kvar, och inte bara i fyra år, säger den tidigare justitieministern.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag