Foto: Marc Femenia
 Foto: Marc Femenia

Rödgrönt utspel om välfärden

Publicerad
Uppdaterad
Opinionssiffrorna svajar och allt pekar på att det blir ett osäkert val till hösten. Nu kommer de rödgröna med en ny politisk giv. Den handlar om pengar. Varje krona som regeringen lovar till välfärden ska matchas av de rödgröna.
Utspelet presenterades vid en presskonferens idag. Mona Sahlin (S), Lars Ohly (V) och Peter Eriksson (MP) var på plats när den nya politiken presenterades.
Det var varken principer eller ideologi som låg i fokus. Istället handlade det om reda pengar.
De rödgröna kom med två löften.
Om regeringen lovar att satsa på skattesänkningar ska oppositionen satsa precis lika mycket men på jobb, välfärd och klimat.
– Valet står mellan nya skattesänkningar eller investeringar, säger Mona Sahlin enligt Svenska Dagbladet.
Det andra löftet lyder att varje krona som regeringen lovar att satsa på välfärden ska matchas exakt av de rödgröna. Detta blir då utöver de 12 miljarder som oppositionen redan lovat att lägga på kommunerna och landstingen efter valet.
– Regeringen kommer aldrig kunna slå oss när det gäller välfärden, säger Lars Ohly enligt Svenska Dagbladet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag