Foto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström

Rödgröna återigen störst

Publicerad
Uppdaterad
Nu kommer glada nyheter för Mona Sahlin.
De rödgröna är återigen störst och Socialdemokraterna går om Moderaterna i en ny valundersökning.
Årets valrörelse ser ut att bli jämn. En ny opinionsundersökning, som Novus har gjort på uppdrag av TV4, ger återigen oppositionen störst stöd.
Enligt flera opinionsundersökningar som kommit nyligen har Alliansen gjort en språngmarsch förbi De rödgröna - och Socialdemokraterna har varit mindre än Moderaterna. Fast i Novus undersökning ser man inte samma borgerliga tendens.
- När vi går in i sommaruppehållet inför valrörelsen så är det ett öppet läge som bäddar för en mycket spännande och jämn valrörelse med hård kamp mellan alternativen, säger Arne Modig, opinionsanalytiker på Novus till Nyhetskanalen.se.

Liten ledning

Fast det är för tidigt att ropa hej än för Sahlin. Undersökningen ger förvisso de rödgröna störst stöd, men inget block får majoritet.
Några saker som borgerliga väljare kan känna sig trygga med är att ledningen för vänstern är liten - och ökningen är inte statistiskt säkerställd.
De rödgröna får 47,2 procent mot 46 procent för Alliansen.
Enligt undersökningen kommer Sverigedemokraterna in i riksdagen.
- Blir det här valresultatet så kommer vi få en ny parlamentarisk situation där Sverigedemokraterna blir vågmästare, säger Modig till Nyhetskanalen.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag