Fredrik Reinfeldt. Foto: Stig-Åke Jönsson / Scanpix
Fredrik Reinfeldt. Foto: Stig-Åke Jönsson / Scanpix

Reinfeldt vill ge tre miljarder till arbetslösa

Publicerad
Uppdaterad
Tre miljarder till coachning, praktik och utbildning.
Det vallöftet är en del av ett jobbpaket som Fredrik Reinfeldt presenterade på en bussturné under morgonen.
I dag reser Fredrik Reinfeldt och Anders Borg runt i Sverige på en minibussturné. Under resan ska duon besök företag och tala till allmänheten i Norrköping, Linköping och Nyköping innan bussen är tillbaka i Stockholm vid 18-tiden i kväll.
På vägen till första stoppet i Norrköping klev statsministern fram i bussen och greppade mikrofonen - där han presenterade ett jobbpaket.
Det handlar om tre miljarder som ska satsas på coachning, praktik och utbildning under 2011 och 2012.
Antal platser i arbetspraktik utökas med 6000 platser under nästa år, vilket riktas mot korttidsarbetslösa. Även antal coachningsplatser utökas, med drygt 13 000 platser, vilka bland annat ska inriktas mot personer med funktionsnedsättning.

Mer stöd till långtidsarbetslösa

På bussen till Norrköping presenterade Reinfeldt och Borg också flera förslag för att råda bot på ungdomsarbetslösheten. För att göra det vill Moderaterna satsa mer på folkhögskolorna, öka antalet deltagare i jobbgarantin för ungdomar samt höja studiebidraget för arbetslösa ungdomar mellan 20 och 24 år.
Därtill ska den som anställer personer som varit arbetslösa under en lång tid få mer stöd, genom att ersättningen till arbetsgivaren ökar från 750 till 890 kronor per dag, upp till 85 procent av lönekostnaden.
Karl-Johan Karlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag