Reinfeldt skärper tonen mot SD

Publicerad
Uppdaterad
Efter tidigare luddiga besked skärper Fredrik Reinfeldt tonen mot Sveridemokraterna.
Han kallar partiet för "totalt ansvarslöst."
- Vi har hållit oss borta från det hatet i Sverige, och jag hoppas vi fortsätter med det, säger han.
Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) fortsatte sin valturné under måndagsförmiddagen med att besöka ett gymnasium vid Gullmarsplan i södra Stockholm.
Där pratade han bland annat om varför det ska vara okej för friskolor att plocka ut vinst.
– Det är märkligt att de som driver privata företag inte ska kunna plocka ut vinst. Men samtidigt måste man se hur det påverkar kvaliteten. Därför vill vi följa upp med en förstärkt skolinspektion som ska granska kvaliteten, säger Reinfeldt och fortsätter:
– Samtidigt är det viktigt att elever och föräldrar kan välja skola. Vilket inte var tillåtet när jag gick i skolan.

Gav besked SD

Och även under utfrågningen av gymnasielever tvingades Fredrik Reinfeldt förklara hur han ser på ett samarbete med Sveridemokraterna.
Alliansen gav först luddigt besked om de kan tänka sig att samarbeta med SD om SD skulle bli vågmästare vid en minoritetsregering.
Men nu låter det annorlunda.
– De som tycker om Sverige röstar inte på Sverigedemokraterna. De vill driva upp "vi mot dem"-tänkandet med djungeltrummornas skvaller. Vi har hållit oss borta från det hatet i Sverige, och jag hoppas vi fortsätter med det.

"Totalt ansvarslösa"

– De är totalt ansvarslösa. De vill synas och är beredda att förstöra hur mycket som helst.
Därför uppmanar han att rösta tydligt för att det ska bli en så stark regering som möjligt.
– Vi har sett vikten av att ha ett majoritetsstöd under den här mandatperioden, där man inte har varit beroende av nyckfulla och populistiska partier, säger Fredrik Reinfeldt.
Och Fredrik Reinfeldt påpekade återigen att det enda alternativet för honom skulle vara att samarbeta med Miljöpartiet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag