Fredrik Reinfeldt när han talar på valvakan. Foto: SVT
Fredrik Reinfeldt när han talar på valvakan. Foto: SVT

Reinfeldt: Jag hoppas på Miljöpartiet

Publicerad
Uppdaterad
Seger i valet men utan egen majoritet.
Då öppnar Fredrik Reinfeldt för ett samarbete med Miljöpartiet.
- Jag hoppas på god respons från Miljöpartiet, säger Reinfeldt i sitt tal på Moderaternas valvaka.

Här är Fredrik Reinfeldts viktigaste budskap efter att ha vunnit valet.
- Vi kommer inte att samarbeta med Sverigedemokraterna.
Efter att tidigare ha flörtat med Miljöpartiet öppnar statsminister nu helt dörren för ett samarbete med MP - allt för att inte behöva samarbeta med SD.
- Det var inte det valresultat som vi önskade. Det är ett osäkert läge men inte heller ett säkert valresultat.

"Hoppas på god respons"

- Vi har sagt att vi inte kommer att regera med stöd från Sverigedemokraterna. Jag kommer att vända mig till Miljöpartiet. Jag hoppas på god respons, säger Reinfeldt.
Anders Borg:
- Vi har fått ett valresultat som vi inte önskade. Situationen måste hanteras.
Samtidigt så står det klart att valresultatet ger ett mycket starkt mandat fär den politik som vi har fört.

Historisk

Fredrik Reinfeldt blev i och med kvällens valresultat historisk som den förste borgerliga statsminister att sitta kvar på sin post.
- I valet 2006 så vann de nya Moderaterna ett stort folkligt förtroende. Vår förnyelse har fortsatt. Titta på valresultatet.
- Vi har gått fram där vi tidigare varit svagare. Det är ett brett stöd vi har fått i kväll, säger Reinfeldt och fortsätter.
- Till mina många vänner i Moderaterna och undgomsförbundet: Ett tack för allt ni har gjort, dessa fantastiska insatser. Moderaterna har sitt starkaste valresultat sedan rösträttens införande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag