Fredrik Reinfeldt höll tal.
Fredrik Reinfeldt höll tal.

Reinfeldt höll tal - så var det

Publicerad
Uppdaterad
Inga fler skattesänkningar, och attack mot de rödgrönas planerade skattehöjningar.
Det var grundpunkterna i Fredrik Reinfeldts tal i Almedalen på söndagskvällen.
- Vi tänker inte äventyra det goda läget Sverige har, sa statsministern.
Fredrik Reinfeldt var först ut att talat under årets politikervecka i Almedalen.
Vid en pressträff tidigare under söndagen hade statsministern lovat att inte sänka skatten mer under 2011, om regeringen får behålla makten efter höstens val.
Detta löfte kom statsministern med igen i kvällens tal.
– Vi tänker inte äventyra det goda läget Sverige har. Jag vill ha säkerhetsmarginaler. Vi lever i en värld där sparpaketen står som spön i backen, sa Reinfeldt.
Det var statsministern första löfte.
De två andra:
Att satsa på kärnan av välfärden.
Samt att göra allt för att sätta stopp för de rödgrönas skattehöjningar.

"Måste stärka drivkrafterna"

Fredrik Reinfeldt uppehöll sig länge vid att tala om hur goda de svenska offentliga finanserna är, jämfört med övriga Europa.
Han gjorde sedan ett stort nummer av att ta upp en ”hemlig” lista på de rödgrönas planerade skattehöjningar.
– De vill inte berätta om de kraftiga skattehöjningarna, sa Reinfeldt.
Statsministern talade också om utanförskap för ungdomar som en av de viktigaste frågorna under den kommande mandatperioden.
– Vi måste stärka drivkrafterna för jobb, sa statsministern.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag