Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
 Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Reinfeldt har kontaktat Sahlin

Publicerad
Uppdaterad
Nu har Fredrik Reinfeldt kontaktat Mona Sahlin.
Statsministern ringde oppositionsledaren på tisdagsförmiddagen.
Samtalet handlade om samarbete om flykting- och asylpolitik.
- Det är rimligt att de demokratiska partierna för diskussioner om de frågorna, säger Sahlin till TT.
TT träffades Mona Sahlin efter att hon avslutat ett möte med riksdagsgruppen.
Oppositionsledaren meddelade då att hon talat med Fredrik Reinfeldt.
Statsministern ringde Sahlin på tisdagsförmiddagen.
En politisk fråga diskuterades konkret – flykting- och asylpolitiken.
Vad de kom fram till är oklart, men Mona Sahlin säger att hon ska återkomma om under vilka former ett samarbete ska ske.
– Det är rimligt att de demokratiska partierna för diskussioner om de frågorna, säger Sahlin.

Välkomnar

Mona Sahlin välkomnar beskedet från Fredrik Reinfeldt att han vill se ett brett samarbete kring asyl- och flyktingpolitiken.
– Det är en mycket viktig signal att skicka, både internt i riksdagen och ut brett till svenska folket, att vi tänker inte försätta oss i en situation som danskarna gjorde, där det var just de frågorna som de främlingsfientliga partierna fick inflytande över, sade hon.

Ska hitta lösningar

Beskedet kommer efter att Miljöpartiet i går meddelat att man kommit överens med alliansen om ett samarbete på samma område.
I dag förtydligar Peter Eriksson och säger att samarbetet inte rör den svensak Afghanistan-styrkan.
Enligt Eriksson kommer de rödgröna att lägga fram en egen motion, och struntar i om det i sådana fall kommer att göra att leda till att de får stöd av SD och fäller regeringen.
– Men vi kan inte låta bli att driva vår egen politik bara för att Sverigedemokraterna tycker likadant, säger Peter Eriksson till TT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag