Foto: Robban Andersson
 Foto: Robban Andersson

Reinfeldt drar ifrån Sahlin

Publicerad
Uppdaterad
Statsminister Fredrik Reinfeldt har överlägset högst förtroende bland väljarna jämfört med oppositionsledaren Mona Sahlin.
Reinfeldt får bättre omdömen än Sahlin i samtliga fem framtidsfrågor som Synovate ställt till drygt tusen väljare den 12-14 juni, skriver Dagens Nyheter som beställt undersökningen.
68 procent anser att Reinfeldt är bäst att företräda Sverige utomlands medan 18 procent håller på Sahlin. I händelse av en allvarlig kris är det 62-20 procent i Reinfeldts favör mot Sahlin.
När det gäller vem som är bäst lämpad att leda regeringens arbete anser 60 procent av de tillfrågade att Reinfeldt är det, mot 23 procent för Sahlin.
Men förtroendet är inte bara lågt för S-ledaren utan även för toppnamnen inom socialdemokratin. Endast 27 procent av de tillfrågade i opinionsinstitutet Novus mätning har förtroende för Sahlins finansministerkandidat Thomas Östros, skriver Svenska Dagbladet. 57 procent anser däremot att finansminister Anders Borg kan hantera Sveriges ekonomi.
Enligt Novus undersökning anser 58 procent att Fredrik Reinfeldt har mycket eller ganska bra kompetens att hantera ekonomin. 28 procent tycker att Mona Sahlin har det.
Novus har intervjuat 1 000 personer på internet mellan den 10 och 15 juni.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag