Foto: SCANPIX
 Foto: SCANPIX

Partiernas vapen - ungdomsförbunden

Publicerad
Uppdaterad
Mona Sahlin berättade hon vill se ungdomsförbundet heja efter kvällens debatt och riktade en direkt uppmaning till SSU.
Men de får tufft motstånd.
- Absolut. Det är vi som är störst, bäst och vackrast, säger Gustaf Stenlund i Muf.
Beskedet från Mona Sahlin efter "Utfrågningen" i TV4 i går var tydligt:
I kväll får ungdomsförbundet, SSU, inte ledigt.
Det efter att alliansen fick stora hejarop efter sin utfrågning, men att det var tomt på hejaklacksläktaren för de rödgröna.
– De fick ledigt i kväll, för att sova lite. Men då får de fan inte ledigt! skojade Sahlin inför kvällens debatt.
Men de blir inte ensamma utan kommer att får hård konkurrens av Moderata ungdomsförbundet, Muf.
– Absolut, säger pressekreteraren Gustaf Stenlund och fortsätter:
– Det är vi som är störst, bäst och vackrast. Och de rödgröna var ju inte där på utfrågningen, så nu har de lite att leva upp till.

Laddar med middag

De rödgröna laddar som inför utfrågningen i går med en gemensam middag på Mona Sahlins kontor.
– Allt som sker i tv sista veckan är väldigt viktigt för det når en väldigt stor publik och det är många som bestämmer sig sent, säger Anna Helsén, pressekreterare för Mona Sahlin.
Peter Eriksson företräder Miljöpartiet i kväll också, Maria Wetterstrand tar kommande debatt i SVT.
– De har bestämt uppdelningen själva. Vi hade så klart haft båda språkrören med, säger Marie Utter, pressekreterare.
Peter Eriksson är nöjd med gårdagens framträdande, och fick stort stöd både under och efter av miljöpartister.

"Maud är riktigt taggad"

Maud Olofsson har vind i seglen efter mycket beröm från utfrågningen med alliansen i tisdags.
– Maud är riktigt taggad. Och det är så klart jättekul när det går bra och när andra berömmer en. Mauds egna känsla var också bra, och hon var nöjd att hon fick tala mycket om jämställdhet, säger pressekreteraren Lisa Wärn.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag