Maria Wetterstrand.
Maria Wetterstrand.

Olofsson och Wetterstrand sams i skoldebatten

Publicerad
Uppdaterad
Efter miljöbråket höll Maud Olofsson och Maria Wetterstrand betydligt mer sams i skoldebatten.
Och MP-ledaren gav till och med beröm till Centerledaren.
- Ramar och kramar, det var ett bra uttryck, jag gillar det, sa Wetterstrand.
Det var efter söndagens kvällsdebatt i SVT:s "Agenda" mellan Maud Olofsson (C) och Maria Wetterstrand (MP) som det hettade till.
Wetterstrand och Olofsson diskuterade miljön men anklagade varandra för att bluffa efter sändning, och bråket fortsatte i P4 Extra dagen efter.
Men under måndagkvällens skoldebatt visade ledarna enad front.

Ense

När frågan om disciplin i skolan kom på tal var Olofsson och Wetterstrand ense på en punkt.
– Det går att ha disciplin med både ramar och kramar i skolan, sa Maud Olofsson.
Och Maria Wetterstrand berömde:
– Jag tyckte att det var ett bra uttryck, ramar och kramar. Jag gillar det.
Maud Olofsson. Båda fyllde ut sina uttalanden:
– Många gånger är det brist på kärlek som gör att man måste höja sin röst och vara lite aggressiv, sa Olofsson.
Om regeringens förslag på disciplinära åtgärder i skolan sa Wetterstrand:
– Regeringen har sett skolan som en krigszon. När jag gick i skolan var det inte så att de lärare som var bäst på att straffa var de som skapade bäst ordning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag