Olofsson: Aldrig att jag sitter med en kommunist

Publicerad
Uppdaterad
Maud Olofsson säger blankt nej till ett eventuellt samarbete med de rödgröna.
- Aldrig i världen att jag sitter ner i regering med en kommunist, säger hon i SVT.
Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin har tidigare bjudit in mittenpartierna och Centerpartiet i synnerhet om de rödgröna skulle vinna valet men inte få majoritet.
Men i SVT:s partiledarutfrågning säger Maud Olofsson (C) blankt nej till ett eventuellt samarbete.
Anledningen – Vänsterpartiledaren Lars Ohly, som Maud Olofsson kallar för kommunist.
– Aldrig i världen att jag sitter ner i regering med en kommunist, säger Maud Olofsson.

"Under tvång"

– Det är inte aktuellt med ett samarbete med Socialdemokraterna, hon (Mona Sahlin) har ju valt ett sällskap som är rätt historiskt. Det var många som överraskades när Lars Ohly kom in i finrummet, fortsätter hon.
Lars Ohly har tidigare sagt att han inte längre kallar sig kommunist. Något som Olofsson dock inte vill ta till sig.
– Det är under tvång han lämnade detta, säger hon.
Även efter måndagens skoldebatt riktade Maud Olofsson hårda ord mot Lars Ohly. Då hävdade hon att Ohly är "under galgen" när det gäller samarbetet med de rödgröna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag