Nytt bakslag för Sahlin

Publicerad
Uppdaterad
Alliansen ökar sin ledning över de rödgröna i Skops senaste väljarmätning. Sverigedemokraterna får mindre än 4 procent av rösterna och riskerar alltså att inte komma in i riksdagen.
"Sverigedemokraterna fortsätter att balansera runt riksdagsspärren. Denna vecka ligger de under 4 procent och skulle bli utan riksdagsmandat om Skop-barometern vore ett valresultat", säger Birgitta Hultåker, analytiker på Skop.
Fem procentenheter är allt som skiljer de båda blocken åt. Alliansen får 49,8 procent, medan de rödgröna får 44,8 procent. Moderaterna är största parti.

C närmast spärren

Alla de nuvarande riksdagspartierna blir enligt mätningen kvar i riksdagen. Centerpartiet är det parti som ligger närmast fyraprocentsspärren i och med att de har 5,1 procent av rösterna. Näst minst är Kristdemokraterna med 5,2 procent.
Det parti som backar mest i den senaste mätningen är Socialdemokraterna, som tappar 1,2 procentenheter, medan Vänsterpartiet går fram mest, 0,9 procentenheter.

Socialdemokraterna med Mona Sahlin backar mest i den senaste Skopmätningen. Foto: Robban Andersson

Alliansen har ökat

Under den senaste veckan har den borgerliga alliansen ökat sitt stöd med 1,1 procentenhet, medan stödet för de rödgröna har minskat med 0,5 procentenheter. Alla förändringar ligger dock inom den statistiska felmarginalen, enligt Skop.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag