Ny mätning - nytt bakslag för Sahlin

Publicerad
Uppdaterad
Här kommer fler dystra siffror för Mona Sahlin.
Socialdemokraterna hamnar på den lägsta nivån på
13 år i en ny Sifomätning.
Uppmärksamheten kring de rödgrönas valmanifest verkar inte ha hjälpt Socialdemokraterna.
S åker ner från 30,8 procent förra veckan till 28,7 procent den här, visar en ny
mätning från Sifo som presenteras av SvD. Siffran är den lägsta sedan mars 1997.
– Socialdemokraterna har problem med valrörelsens inriktning. De är starka i välfärdsfrågor, men diskussionen har handlat om till exempel fastighetsskatten. Redan när den alternativa vårbudgeten kom såg vi att den blev ett problem, säger Toivo Sjörén, chef för Sifos opinionsmätningar, till SvD.

Egen majoritet

Allt är inte mörkt för oppositionen:
Samtidigt som S minskar ökar MP med lika mycket och även V går framåt. Men det räcker inte: de rödgröna har 43,7 procent medan alliansen hamnar på 50,1 procent och hamnar på över 50 procent för andra mätningen i rad.
I går presenterade Expressen Demoskops mätning där  50,5 procent stöder regeringen.
Om Sifos mätning skulle vara valresultat behöver regeringen inte heller bekymra sig för Sverigedemokraterna, eftersom partiet har backat en procentenhet till 3,6 och åter ligger under fyra-procentsspärren till riksdagen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag