Klockan 8 öppnade dörrarna till vallokalerna över hela Sverige. Foto: STINA LUND JÖRGENSEN
Klockan 8 öppnade dörrarna till vallokalerna över hela Sverige. Foto: STINA LUND JÖRGENSEN

Nu öppnas dörrarna till ett historiskt val

Publicerad
Uppdaterad
Det blir ett historiskt val.
Åsa Dennelind, 34, var en av de första som bidrog med en röst när vallokalerna öppnade klockan 8.00.
- Jag har jobbat natt så jag är trött och vill bara gå hem och lägga mig, säger, Åsa Dennelind till Expressen.se.
I dag klockan 8.00 öppnade vallokalerna över hela Sverige. När de stänger igen klockan 20.00 kommer rösterna att börja räknas till det som kommer att bli ett historiskt resultat: antingen kommer en borgerlig statsminister överleva ett val för första gången, eller så kommer Sverige att få sin första kvinnliga statsminister.
En av de första att bidra med en röst i detta ödesval var Åsa Dennelind, 34.
Åsa Dennelind stod först i kön till vallokalen i Katarina södra skola på Södermalm i Stockholm.

Åkte direkt från jobbet

En av söndagens första röster lämnades av Åsa Dennelind i Stockholm. Foto: STINA LUND JÖRGENSENHon kom direkt från nattjobbet på Socialjouren.
– Det känns bra, men jag har jobbat natt så jag är trött och vill bara gå hem och lägga mig, säger Åsa Dennelind till Expressen.se.
Har det varit ett svårt val?
– Nej, det kan jag inte påstå tycker jag inte.
Vill du avslöja vad det blir?
– Folkpartiet. Det känns rimligast så. Skolfrågan avgjorde, säger Åsa Dennelind.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag