Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MP vill ha rödgrön budget

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Miljöpartiet tänker lägga egna motioner på flera områden under hösten. 

Men de lägger ett gemensamt förslag med S och V som svar på regeringens budget.

- De allra flesta tycker att det är rätt att gå fram med en gemensam budgetmotion. Det är ju den politik vi har drivit i valrörelsen, säger partiets ena språkrör, Peter Eriksson, efter de grönas gruppmöte i riksdagen.

 Gruppen bestämde att MP ska göra gemensam sak med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet och lägga fram ett samlat rödgrönt motförslag till regeringens budgetproposition för 2011, som läggs 12 oktober.

Egna motioner

 Men i flera andra, enskilda frågor kan det bli så att MP lägger fram egna motioner som bara de står för, det vill säga utan att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet stödjer dem.

 - Samarbetet kommer inte att vara så omfattande som i valrörelsen då vi samarbetade på alla områden, säger Peter Eriksson och tillägger att MP vill utveckla den gröna politiken.

 Men i åtminstone två frågor till blir det rödgröna motioner som svar på regeringens förslag. Det gäller den svenska insatsen i Afghanistan samt om betyg i skolan, där de rödgröna vill att betyg ska ges från årskurs sju. Regeringen vill börja ge betyg i sexan.