Här är Mona Sahlin under Almeveckan. Foto: Cornelia Nordström
Här är Mona Sahlin under Almeveckan.  Foto: Cornelia Nordström

Mona Sahlin: "Vi känner oss svikna"

Publicerad
"Vi är många som känner oss svikna" skriver S-ledaren Mona Sahlin sedan Sven Otto Littorin anklagats för sexköp. Den förre arbetsmarknadsministern avgick i onsdags och angav då familjeskäl.
När Sven Otto Littorin i onsdags berättade om sin avgång kände sig Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin berörd – nu är hon besviken, skriver hon i en kommentar till TT.
"Vi var många som då kände med honom. Jag uttryckte min omedelbara sympati med en politisk motståndare. Nu när vi får veta att anledningen till avgången är en annan, uppstår i stället känslan av att onsdagens presskonferens egentligen syftade till att manipulera och lägga ut dimridåer inför svenska folket", skriver Sahlin.

"Mörkläggning"

Hon är kritisk till att statsminister Fredrik Reinfeldt först i lördags berättade att han kände till att Littorin i tisdags konfronterats av tidningen.
"Då får man intrycket av en större och medveten mörkläggning inför svenska medborgare", skriver Sahlin.
KD:s partiledare Göran Hägglund tycker att Littorin bör träda fram och klargöra huruvida anklagelserna mot honom är sanna eller inte.
- Jag tycker att han förr eller senare bör berätta sin version. Det gäller vare sig om det är sant eller inte. Det gäller ju för honom som person och för andra att kunna komma vidare ur den här besvärliga situationen, sade Hägglund tidigare i helgen till TT.

"Han stack i väg"

Peter Eriksson, språkrör för MP, sade:
- Om det här stämmer, så förklarar det väldigt väl varför han stack i väg med svansen mellan benen.
Övriga partiledare har inte velat kommentera anklagelsen om sexköp. Aftonbladet publicerade på lördagen en artikel där en kvinna berättar att hon har sålt sex till Littorin 2006. Själv förnekar Littorin brottet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag