Mona Sahlin (S) under sin promenad genom Rosengård i Malmö. Många kom fram för att prata med partiledaren. Foto: Lasse Svensson
Mona Sahlin (S) under sin promenad genom Rosengård i Malmö. Många kom fram för att prata med partiledaren. Foto: Lasse Svensson

Mona Sahlin jagar röster i Rosengård

Publicerad
Uppdaterad
Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin var på besök i Malmö på måndagen.
I Rosengård möttes hon av kramar - och presenter.
- Och alla ville plåtas med henne, säger Per Lindelöw, KvP:s reporter på plats.
På måndagen besökte Mona Sahlin (S) Malmö och började dagen med att besöka kvinnocaféet Yalla Trappan i Rosengård. Ett 20-tal kvinnor hade samlats där för att träffa partiledaren.
- Kvinnorna var överlyckliga och alla ville plåtas med henne. De sa att om hon blir statsminister så måste hon komma tillbaka. Och det lovade hon, säger KvP:s Per Lindelöw.


Fick presenter

Mona Sahlin fortsatte sedan sin vandring genom stadsdelen – men inte tomhänt.
- Hon fick presenter av kvinnorna. Bland annat en virkad röd ros som hon kunde bära som en brosch och ett pärlhalsband, säger KvP:s Per Lindelöw.
Nästa stopp blev Tegelhuset där hon träffade socialdemokratiska väljare.
Mona Sahlin framförde två budskap.
- Dels att hon var stolt över Sveriges riksdag som inte har några rasistiska partier och dels att hon bad folk att rösta så att Sverigedemokraterna inte kommer in i riksdagen
, säger KvP:s Per Lindelöw.


Blev stoppad på vägen

Partiledarens promenad genom Rosengård gick inte fort. Hon blev hela tiden stoppad av barn och unga, män och kvinnor som alla ville ha en kram - och en bild på sig själva Alla ville ta bilder på Mona Sahlin. Foto: Drago Prvulovic / Scanpixmed s-ledaren.
- Hon hann inte många meter åt gången, säger Per Lindelöw.
Under besöket i Rosengård blev Mona Sahlin även intervjuad av dansk tv och radio om sin syn på Sverigedemokraterna, Dansk Folkeparti och danska invandrare.
- Och där hade hon bara ett budskap, att det är orättvisorna som står i centrum inte invandrarna, säger Kvp:s Per Lindelöw.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag