Mona Sahlin avslutar valracet i Stockholm.
Mona Sahlin avslutar valracet i Stockholm.

Mona Sahlin i SVT: Det är lite märkligt på sista dagen

Publicerad
Uppdaterad
Efter en intensiv valspurt avslutade Mona Sahlin sitt race i Stockholm.
Nu är det upp till väljarna.
- Det är lite märkligt på sista dagen, säger S-ledaren i SVT.
Mona Sahlin har haft en intensiv valrörelse.
Sista dagen blev minst lika intensiv, då S-ledaren bland annat besökte Bergsjön för att övertyga människor att gå och rösta.
– Det var ett av de starkaste mötena. Det var många som grät när de berättade om hur stolta de var över att få rösta, säger Mona Sahlin i SVT.

Förväntansfull

När bara timmar återstår är Sahlin förväntansfull.
– Jag är spänd och förväntansfull. Det är lite märkligt sista dagen. Nu är det upp till väljarna. Det är en högtidlig dag, säger hon.
Mona Sahlin berättar om hur hon som människa har påverkats av kritiken som uppstått under valrörelsen.
– Jag har hållit på med det här i 25 år. Som politisk ledare går det inte att ta åt sig av allt. Efteråt får vi se hur den allmänna bilden har påverkat, säger Sahlin.
Sahlin menar att hon inte påverkats av de negativa opinionssiffrorna.

Nöjd med valrörelsen

– Siffrorna är en del i det. Sedan är det den andra delen, med möten, resorna, skolbesöken. Där har det inte handlat om siffror, säger hon.
Hon är nöjd med valrörelsen som varit.
Debatten har varit väldigt tydlig. Blocken har varit väldigt stabila och tydliga, säger Mona Sahlin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag