Vid 01-tiden anlände Mona Sahlin till sitt hem i Nacka, och hon vill inte svara på några frågor.
Vid 01-tiden anlände Mona Sahlin till sitt hem i Nacka, och hon vill inte svara på några frågor.

Mona Sahlin har åkt hem - vill inte prata mer

Publicerad
Vid 01-tiden anlände Mona Sahlin till sitt hem i Nacka. Hon tittade inte på det väntande medieuppbådet och svarade inte heller på några frågor, skriver TT.
Tidigare under söndagen valspurtade Mona Sahlin i först Göteborg och sedan Kista innan hon tillsammans med familjen röstade i Skuruskolan i Nacka. Efter en stunds vila på Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen åkte Sahlin sedan till partiets valvaka på Tekniska Museét. När det under kvällen stod klart att Socialdemokraterna gjort sitt sämsta val på mycket länge höll Mona Sahlin ett tal till sina partikamrater där hon bland annat medgav att valresultatet var " uruselt". Efter valvakan medverkade Sahlin i SVT:s direktsända valvaka där hon svarade bestämt nej på frågan om hon har planer på att avgå.
- Jag har inga planer på att avgå. Jag har ett bastant stöd, sade hon i programmet.
Klockan 01.10 stannade en svart Säpobil utanför Mona Sahlins hem i Nacka. Hon gick snabbt ut ur bilen utan att titta på pressuppbådet och svarade heller inte på några frågor, skriver TT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag