Lars Ohly i studion.
Lars Ohly i studion.

"Min dåvarande fru använde bröstpump"

Publicerad
Uppdaterad
Vänsterpartiet vill att föräldraförsäkringen ska vara helt delad mellan föräldrarna, för att öka jämställdheten.
Förslaget har fått kritik då många menar att mammor som ammar kan tvingas lämna sina barn för att jobba.
- Jag var hemma åtta månader med varje barn. Min dåvarande fru använde bröstpump och det går i dag också, säger Lars Ohly i kvällens utfrågning i SVT.
Att föräldraledigheten delas lika mellan föräldrarna är ett politiskt mål för Lars Ohly och Vänsterpartiet.
- Vi måste ta ställning för ökad jämställdhet, och detta är ett bra sätt är att öka pappors föräldraledighet. Man ska inte kunna välja bort ansvaret som förälder, vi ska fördela dagarna så lika som möjligt.

Fick applåder

På frågan om vad Lars Ohly vill säga till de väljare som inte tycker att politiker ska lägga sig i föräldraförsäkringen svarade han:
- Ibland ska man lyssna, ibland är det viktigt med principer. I den här frågan viker jag mig inte, utan jag kommer att fajtas för att föräldrar ska dela så lika som möjligt, sade han och fick applåder av publiken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag