Foto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström

Maud Olofsson försvarar misstankarna om Federley

Publicerad
Uppdaterad
Maud Olofsson försvarar att centerledamoten Fredrick Federley drogtestats efter misstankar.
I stället borde andra politiker också testa sig - till exempel en socialdemokratisk ministerkandidat, säger ministern vid Expressens valstuga.
- Misstanken kring Thomas Bodström den är ju inte bra, säger Maud Olofsson till Expressen.
På tisdagen avslöjade Expressen att riksdagsledamoten Fredrik Federley drogtestats efter rykten att han knarkar. Han upplevde det som att han tvingades testa sig av partiledningen.
Maud Olofsson försvarar testet:

"Erbjöd för hans skull"

– Vi erbjöd honom en drogtest mest för hans skull så han skulle kunna visa att han inte använder droger, säger hon till Expressen.
Hon anser att Centern som arbetsgivare har ett ansvar att ingripa och konfrontera när det uppstår rykten.
– Om Fredrick uppfattade det som om han blev kränkt är jag den första att beklaga, säger Maud Olofsson.
Därefter fortsätter hon med att säga att det finns fler i andra partier som borde testas.
– Vi har ju ett fall nu. Misstanken kring Thomas Bodström den är ju inte bra.

Väcker misstankar

Hon refererar till när Sveriges Radio erbjöd Bodström (S) att drogtesta sig och det slutade med att han nekade till att ställa upp, något som Beatrice Ask gjort.
– Han tackade ju ja till det erbjudandet men han vände på klacken lite senare. Det väcker ju bara en massa misstankar, säger Maud Olofsson.
Ministern förklarar att hon inte har tillgång någon information som säger att Bodström skulle gjort sig skyldig till droganvändning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag