Marie Söderqvist. Foto: Cornelia Nordström
Marie Söderqvist. Foto: Cornelia Nordström

Marie Söderqvist: Hanteringen av skattefrågan är dålig

Publicerad
Uppdaterad
Det känns inte som att det är det här som gör att de kommer vinna valet. Det kändes ganska lamt. Mona Sahlin blev återigen sur, varje gång hon intervjuad blir hon sur.
Å ena sidan upprepar de massa förslag som de borgerliga har, sedan i nästa andetag säger de att de borgerliga har skapat ett ojämlikt samhälle. Det blir inte trovärdigt.

Det andra är det här med skatterna: Ena helgen står de och säger att det är viktigt att sänka pensionärernas skatter, nästa helg står de och säger att det är väldigt viktigt att man höjer skatterna, för höjda skatter visar att man är solidarisk.
Deras hantering av skattefrågan är så dålig och det beror ju på att de inte är överens.
Det känns inte som att de är helt ihopsnackade. De har tryckt in det de har kommit överens om och så får de dra det de vill vid sidan om. Så känns det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag