Lotta Gröning. Foto: Roger Schederin
Lotta Gröning. Foto: Roger Schederin

Lotta Gröning: Självsäker, arrogant och elak

Publicerad
Uppdaterad
Det var en moderatledare med segervittring som klev upp på scenen i Almedalen. Självsäker, arrogant och oerhört elak mot sina motståndare. Han raljerade med de rödgrönas förslag på skatteökningar, han fnös åt deras företrädare. Vi harAnders Borg sa han, de har Thomas Östros och den stora publiken skrattade gott.
Fredrik Reinfeldt hade publiken i sin hand, de brydde sig inte om att han på oerhört populistiska maner flirtade till sina hängivna anhängare.  När han konstaterade att moderaterna är det enda arbetarpartiet fick han stora applåder. Makt skapar populism. Moderatväljare som mår illa när Reinfeldt skäller ut Svenskt Näringsliv för att vara ett särintresse och hyllar kollektivavtalet och Las står ändå ut. Vinner alliansen även detta val gör de en historisk seger och bryter sönder det långa socialdemokratiska maktinnehavet och tar över rollen som statsbärande parti.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag