Lotta Gröning. Foto: Cornelia Nordström
Lotta Gröning. Foto: Cornelia Nordström

Lotta Gröning: Han har en bitvis otäck människosyn

Publicerad
Expressens vänsterkrönikör Lotta Gröning tycker att Fredrik Reinfeldt gjorde en bra insats -även om han i bland framstår som känslokall.
- Han har en bitvis otäck människosyn, men han står för den, säger hon.
Lotta Gröning tyckte att Reinfeldt gjorde bra i från sig under partiledarutfrågningen och ger honom fyra getingar i betyg.
- Han är väldigt duktig, det är bara att konstatera. Det märktes att han tyckte det var roligt, han var laddad och positiv. Vid tidigare tillfällen har han framstått som något stel, men i kväll kändes han mer avslappnad, säger Lotta Gröning.
Svagast var Reinfeldt när frågorna handlade om de nya sjukreglerna, tycker Gröning.
- Det är regeringens svaga kort, och därmed de rödgrönas chans. Han framstår som känslokall när han pratar om de här människorna, som lite svinna man får lov att ta när man ställer om för folkets bästa.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag