Lotta Gröning: Framgång och popularitet går upp och ner

Publicerad
Uppdaterad
Framgång och popularitet går upp och ner, det vet Mona Sahlin som varit med i politiken länge. Just nu är det tufft för socialdemokraterna. Borg och Reinfeldt har stor trovärdighet när det gäller att klara landets ekonomi genom en ekonomisk kris. Socialdemokraterna däremot har gnällt sig genom åren i opposition och därmed tappat trovärdighet i den ekonomiska politiken. Mona Sahlin har fått erfara att väljarna är långsura och inte förlåter henne för tidigare misstag. Det är en av anledningarna till att hon krossas av Maria Wetterstrand i opinionsmätningar. Maria Wetterstrand är en ny typ av politiker, ung, ganska oerfaren men med skinn på näsan. Många vänsterväljare vill ha Maria som statsministerkandidat istället för Mona. Det är märkligt eftersom samma vänsterväljare inte vill ha miljöpartiets politik med bensinskattehöjningar på två kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag