Foto: Roger Schederin
 Foto: Roger Schederin

Lotta Gröning: Det behövs mer än vackra ord

Publicerad
Det var dagen D för Mona Sahlin! Förföljd av kritik och dåliga opinionssiffror måste hon matcha Fredrik Reinfeldt för att ha en chans i valet.
Det var en taggad Mona Sahlin som äntrade scenen i Almedalen och hon höll ett väldigt ideologiskt tal. Det är uppenbart att hon talar till de väljare som farit illa under regeringen Reinfeldt. Sjukskrivna, arbetslösa, fattiga och alla andra som inte ser nyttan av skattesänkningar och privatiseringar.

Vill fälla regeringen

Hon flirtade också med barnfamiljerna och särskilt de i medelklassen som gillar Rut. De blir av med skattesubventionen men erbjuds längre öppettider på dagis istället. Med solidariteten som ledstjärna vill hon fälla regeringen.

Krävs mer än vackra ord

Det är inte säkert att de lyckas för än har de rödgröna inte formulerat en tillräckligt bra politik. Det krävs mer än vackra ord för att utmana Reinfeldt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag