Läsarna om butler-förslaget: Måste vara ett skämt

Publicerad
Uppdaterad
Skulle du vilja att någon tvättade åt dig i tunnelbanan?
87 procent av Expressen.se:s röstare svarar nej.
- Det här måste väl ändå vara nåt slags skämt, kommenterar signaturen "Chokladboll".
Socialdemokraternas förslag om butlertjänster i tunnelbanan har väckt starka reaktioner bland Expressen.se:s läsare.
Hundratals läsare har kommenterat förslaget – och det är många som är kritiska.
– Om man vill ha butler eller någon annan tjänst så skaffar man det själv, menar signaturen "music".

Skarp kritik


Signaturen "HåCe" ratar också förslaget och ifrågasätter Socialdemokraternas politik.
– Tvättning och städning hemma är alltså dåligt men samma sysslor nere i tunnelbanan är bra?
Även signaturen "TantBlå" är kritisk och ställer frågan:
– Vad är detta för flum?
Men det finns också de som hyllar förslaget.
– Skönt att bara kunna hämta ut matkassarna när man kommer hem till stationen, låter miljövänligt jämfört med hemkörning, bensin och annat trist, skriver "Adam M-L".
Signaturen "Melody" tycker också att det vore en praktisk lösning.
– Tjänst som tjänst, jobbskapande. Folk lämnar ju kläder till kemtvätten också på väg till och från jobbet, men det tar längre tid att ta sig dit.

FORTSÄTT ATT DISKUTERA NEDAN

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag